Rad CF s motorom PX-7 je teraz doplnený o trojnápravové podvozky

Spoločnosť DAF teraz ponúka aj vozidlá série CF Euro 6 s motorom PACCAR PX-7 v niekoľkých podvozkových variantoch s tromi nápravami. Tieto modely spájajú výhody vysokého užitočného zaťaženia a hospodárnosti šesťvalcového 6,7-litrového motora.

 

Rad CF s motorom PACCAR PX-7 bol rozšírený o nový model vybavený 7,5-tonovou vlečnou nápravou s jednoduchou montážou za zadnou 13-tonovou nápravou. To zvyšuje užitočné zaťaženie na takmer 19 ton a umožňuje dosiahnuť celkovej hmotnosti až 32 ton. K dispozícii je tiež niekoľko variantov vybavených vlečnou nápravou s dvojmontážou pre náročnejšie aplikácie a vyššie zaťaženie.

 

Nové modely s vlečnou nápravou sú ideálne pre mestskú a regionálnu prevádzku, ako je napríklad preprava potravín, chladeného tovaru a hospodárskych zvierat.

 

Perfektná ovládateľnosť

Pre aplikácie, pri ktorých je vyžadovaná výborná ovládateľnosť a vyššie užitočné zaťaženie, spoločnosť DAF teraz doplnila rad CF s motorom PACCAR PX-7 o model s riadenou vlečnou nápravou (7,5 tony). Táto verzia je ideálna, ak je od vozidla vyžadované časté manévrovanie na obmedzenom priestore.

 

Pre všetky nové modely s vlečnou nápravou je možné vybrať jednu z troch možných kabín – dennú bez lôžka, nazvanú Day Cab, spaciu s jedným lôžkom, známu pod označením Sleeper Cab, a priestrannú s jedným alebo dvoma lôžkami, ponúkajúcu maximálny komfort a pomenovanú Space Cab.

 

Motory PACCAR PX-7 so zdvihovým objemom 6,7 litra

Nové podvozkové varianty série CF sú vybavené 6,7-litrovým šesťvalcom PACCAR PX-7, ktorý poskytuje výkony 208 kW/283 k alebo 231 kW/314 k. Tieto motory sú štandardne spojené s manuálnou deväťstupňovou prevodovkou alebo na prianie zákazníka s automatizovanou dvanásťstupňovou prevodovkou AS Tronic . Nové modely s motormi PX-7 dopĺňajú rad viacnápravových podvozkov série CF s motormi PACCAR MX-11 a PACCAR MX-13 (10,8 litra, resp. 12,9 litra). Výroba nových modelov s motorom PX-7 bude zahájená začiatkom novembra, ale je možné ich objednávať už teraz u všetkých dílerov DAF.

 

Spoločnosť DAF Trucks N.V. – Pobočka americkej spoločnosti PACCAR Inc., jedného z najväčších svetových výrobcov ťažkých nákladných vozidiel – je popredným výrobcom ľahkých, stredne ťažkých a ťažkých nákladných vozidiel. Spoločnosť DAF vyrába kompletný rad ťahačov a nákladných vozidiel a dokáže ponúknuť správne vozidlo pre každú prepravnú aplikáciu. Spoločnosť DAF patrí tiež k špičke v oblasti služieb k produktom: poskytuje zmluvy na opravy a údržbu s viacerými typmi podpory, finančné služby od spoločnosti PACCAR Financial a prvotriedne služby v oblasti dodávok náhradných dielov od spoločnosti PACCAR Parts. Spoločnosť DAF navyše vyvíja a vyrába súčiastky, ako sú nápravy a motory pre výrobcov autobusov a autokarov po celom svete. Spoločnosť DAF Trucks N.V. má výrobné závody v Eindhovene v Holandsku, vo Westerlo v Belgicku, v Leyland vo Veľkej Británii a v Ponta Grossa v Brazílii a vyše 1 000 dealerov a servisných miest v Európe i mimo nej.

 

Eindhoven 16. júla 2015

 

Ďalšie informácie:

 

Spoločnosť DAF Trucks N.V.

Corporate Communication Department

Rutger Kerstiens, +31 40 214 2874

www.daf.com

 

DAF Trucks CZ

Marketing

Jiří Brož: +420 323 626 123

jiri.broz@daftrucks.com

 

www.daftrucks.cz

www.daftrucks.sk

 

Špecifikácie a modely vozidiel sa môžu v jednotlivých krajinách líšiť v závislosti na rôznych požiadavkách trhu a trhových situáciách. Ak chcete získať podrobné informácie o produktovej rade dostupné vo vašej krajine, obráťte sa na zástupcu PR v lokálnej organizácii DAF.