Spoločnosť DAF predstavuje kompletný balík inovácií produktov na výstave IAA 2024

Spoločnosť DAF Trucks udáva nové štandardy v palivovej efektívnosti, bezpečnosti a pohodlí vodiča uvedením kompletného balíka inovácií pre nákladné vozidlá XD, XF, XG a XG+ novej generácie na výstave IAA Transportation 2024 v Hanoveri. Okrem toho spoločnosť DAF dokazuje svoje vedúce postavenie v oblasti ochrany životného prostredia vďaka celému sortimentu akumulátorových elektrických vozidiel pre mestskú, regionálnu a diaľkovú dopravu, ktoré podporuje prvotriednymi nabíjacími stanicami a systémami na uskladnenie energie.

 

 

Spoločnosť DAF Trucks, ktorá má na výstave IAA Transportation 2024 v Hanoveri popredné postavenie v hale 21, vytvorila skvelé pódium pre kompletný sortiment produktov a služieb, ktoré poháňajú úspech zákazníkov.

Modely XD, XF, XG a XG+ novej generácie udávajú nové štandardy

Sila účinnosti

  • Optimalizácie motorov PACCAR MX-11 a MX-13
    – Nové časovanie ventilov
    – Dvojpohonné čerpadlo chladiacej kvapaliny
    – Dvojvalcový vzduchový kompresor
  • Inovácie zadnej nápravy
    – Nový dizajn pastorka
    – Nové prevody zadnej nápravy
  • Špecifikácia úplne prispôsobená na zaistenie palivovej efektívnosti a zníženie emisií CO2
    – Systém DAF Digital Vision, prediktívny tempomat a aerodynamický balík ako štandard
  • 10-ročné predplatné PACCAR Connect ako štandard

Sila bezpečnosti

  • Celý sortiment pokročilých asistenčných systémov pre vodiča
  • Sila pohodlia
    – Ešte nižšie hladiny hluku vďaka novej úrovni zníženia otáčok motora
    – Nové štandardy v jazdných vlastnostiach
    – Nová aplikácia Truck Navigation a navigácia pripojeného nákladného vozidla

Celý sortiment vozidiel XB, XD a XF Electric s nulovými emisiami pre mestskú, regionálnu a diaľkovú dopravu

  • Dojazd až 500 kilometrov s nulovými emisiami
  • Akumulátory LFP (lítium-železo-fosfátové) ponúkajú skvelé výhody
    – Bez obsahu kobaltu
    – Vynikajúca termálna stabilita pre najvyššiu bezpečnosť
    – Prvotriedna odolnosť
  • Prvotriedne nabíjačky a systémy na uskladnenie energie od spoločnosti PACCAR Power Solutions

 

Ukážka pohonov PACCAR zobrazuje najnovšie a budúce udržateľné možnosti hnacích sústav

  • Motor PACCAR MX-13 pripravený na bionaftu HVO a B100 FAME
  • Elektrický motor PACCAR
  • Technológia palivových článkov PACCAR
  • Vodíkový motor PACCAR MX
  • E-náprava PACCAR

 

Kompletný balík inovácií na posilnenie modelov DAF XD, XF, XG a XG+

Všetky nákladné vozidlá DAF novej generácie využívajú dokonalú aerodynamiku, vysoko účinné hnacie sústavy a sortiment pokročilých asistenčných systémov pre vodiča, čo vedie k pôsobivému zlepšeniu palivovej efektívnosti až o 10 %. Dodatočné zlepšenie o 3 % je možné dosiahnuť prostredníctvom vylepšení hnacích sústav a aerodynamiky.

Sila účinnosti

Optimalizovaná efektívnosť hnacej sústavy sa dosahuje prostredníctvom nového časovania ventilov motora, dvojpohonného čerpadla chladiacej kvapaliny a dvojvalcového vzduchového kompresora so spojkou. Aktualizovali sa aj systémy turbo a EGR. Nové vstrekovače paliva podporujú vynikajúcu efektívnosť, spoľahlivosť a odolnosť.

Inovácie populárneho programu zadnej nápravy SR1344 spoločnosti DAF zahŕňajú nový dizajn pastorka, ktorý ponúka zvýšenú pevnosť a odolnosť, a tiež umožňujú najvyšší výkon PACCAR MX-13 (390 kW/530 k), vďaka čomu môžete optimálne využívať filozofiu zníženia otáčok motora spoločnosti DAF. Výsledkom novej stratégie radenia prevodovky a optimalizácií motora sú o 7 % nižšie otáčky pri stálej rýchlosti (950 namiesto 1 030) v závislosti od konfigurácie.

Vďaka vynikajúcej palivovej efektívnosti a nízkym emisiám CO2 spĺňa niekoľko modelov DAF novej generácie normy Maut triedy 3, čo môže viesť k úspore nemeckej cestnej dane vo výške tisícok eur ročne.

Na optimalizáciu efektívnosti modelov DAF novej generácie sa kamerový systém DAF Digital Vision (nahrádza bežné zrkadlá), prediktívny tempomat a pneumatiky s nízkym odporom stávajú štandardom pri verziách 4 x 2 a 6 x 2*, aby ponúkli ďalšie zlepšenie palivovej efektívnosti o 6 %. Pre zákazníkov, ktorí si tieto funkcie neobjednali predtým, bude zlepšenie celkovej spotreby paliva a emisií CO2 až 9 %. V každodennej praxi by zlepšenie palivovej efektívnosti mohlo byť ešte väčšie, pretože aj aerodynamický balík je štandardom.

Všetky nákladné vozidlá DAF novej generácie sú vybavené 10-ročným predplatným PACCAR Connect. Táto nová platforma na správu vozového parku online poskytuje v reálnom čase informácie o výkone celého vozového parku, jednotlivých vozidiel, ako aj o vodičoch na optimalizáciu efektívnosti a ziskov. Platforma tiež umožňuje efektívne aktualizácie vozidiel cez internet. Najväčšou výhodou portálu PACCAR Connect je jednoduchá integrácia s existujúcimi logistickými aplikáciami tzv. „tretích strán“, čo udáva nový štandard v systémoch na správu vozového parku.

Sila bezpečnosti

Všetky nákladné vozidlá DAF novej generácie majú vynikajúcu bezpečnosť vďaka komplexnému sortimentu pokročilých asistenčných systémov vodiča (ADAS), ktoré sú z výroby. Patrí medzi ne systém Advanced Emergency Braking System, Drive-off Assist, DAF Side & Turn Assist, Lane Departure Warning a Speed Limit Recognition. A na zvýšenie bezpečnosti zaznamenáva funkcia Event Data Recorder obrazy a údaje, keď je aktivovaná výstraha brzdenia AEBS, a nová funkcia DAF Drowsiness Detection vyhodnocuje stav pozornosti vodiča.

Sila pohodlia

Výsledkom aktualizácií hnacej sústavy sú ešte nižšie hladiny hluku pri stálych rýchlostiach. Nová stratégia radenia prevodovky vylepšuje jazdné vlastnosti vďaka ešte plynulejšiemu radeniu. Nová platforma na správu vozového parku online PACCAR Connect ponúka navigáciu pripojeného nákladného vozidla. Vďaka tomu môže domáca základňa odoslať úplné plánovanie trás priamo na sekundárnu obrazovku v nákladnom vozidle pre maximálne pohodlie vodiča.

Kompletný balík inovácií naďalej posilňuje vedúce miesto modelov DAF XD, XF, XG a XG+ v odvetví a udáva nové štandardy v efektívnosti, bezpečnosti a pohodlí vodiča. Predaj sa začne na výstave IAA v Hanoveri.

Spoločnosť DAF dokazuje vedúce postavenie v oblasti ochrany životného prostredia

Na výstave IAA Transportation 2024 dokazuje spoločnosť DAF vedúce postavenie v oblasti ochrany životného prostredia vďaka ukážke celého sortimentu špičkových vozidiel XB, XD a XF Electric pre mestskú, regionálnu a diaľkovú dopravu. Tieto inovatívne nákladné vozidlá ponúkajú vysoko účinné hnacie sústavy a modulárne akumulátory pre dojazd až 500 kilometrov s „nulovými emisiami“ na jedno nabitie. Všetky nákladné vozidlá DAF Electric využívajú akumulátory LFP (lítium-železo-fosfátové) s vysokou hustotou energie, ktoré sú veľmi výhodné v oblasti termálnej bezpečnosti, životnosti akumulátora a počtu nabíjacích cyklov.

Spoločnosť DAF je dokonalým partnerom v prechode na elektrickú energiu vďaka sérii prvotriednych elektrických vozidiel a kompletnej ponuke služieb. To zahŕňa špecializované konzultačné služby, ako aj vynikajúce nabíjacie stanice od spoločnosti PACCAR Power Solutions, ktorá tiež ponúka systémy na uskladnenie energie.

Na výstave IAA Transportation 2024 si môžete pozrieť prehľad aktuálnych a budúcich udržateľných riešení hnacej sústavy. Efektívne a spoľahlivé motory PACCAR MX sú plne pripravené na prevádzku s bionaftou HVO, ktorá znižuje emisie CO2 až o 90 % „od zdroja po kolesá“. Verzie, ktoré jazdia na bionaftu B100 Fame budú k dispozícii na začiatku nasledujúceho roka.

Spoločnosť DAF vedie v oblasti vodíkovej technológie, pretože aktuálne vyvíja vodíkový spaľovací motor, ktorý by mal byť pripravený na uvedenie na trh v nasledujúcich rokoch. Pri stánku DAF na výstave IAA si tiež môžete pozrieť e-nápravu, ktorá je vo vývoji a znázorňuje nepretržitú snahu spoločnosti o kompletný balík vysoko účinných riešení pohonu.

Vďaka celému sortimentu akumulátorových elektrických vozidiel s podporou komplexných a špecializovaných služieb dokazujú spoločnosti PACCAR a DAF na výstave IAA Transportation 2024 svoje vedúce postavenie v podpore zákazníkov v prechode na elektrickú energiu.

„Pripravení na budúcnosť“

„Najlepšie nákladné vozidlá na trhu sú ešte lepšie,“ uviedol Harald Seidel, prezident spoločnosti DAF Trucks. „Výsledkom série inovácií je, že modely DAF XD, XF, XG a XG+ novej generácie znova udávajú nové štandardy v efektívnosti, bezpečnosti a pohodlí vodiča. Okrem toho ponúkame celý sortiment akumulátorových elektrických vozidiel s dojazdom až 500 kilometrov. Medzitým naďalej skúmame a vyvíjame alternatívne, udržateľné technológie cestnej dopravy. Naša prítomnosť na výstave IAA Transportation 2024 znázorňuje, že spoločnosť DAF je pripravená na budúcnosť.“

*) V závislosti od trhu a použitia